Alle de, der blindt deler dette, har I overhovedet tænkt på hvad der står? For det første: når nogen viser en hvilken som helst statistik for “udvalgte lande,” er landene ALTID udvalgt så de passer med afsenderens besked.

For det andet, hvad er de 8000 eller 11000 timer? Det er i hvert fald ikke per år, for det svarer til over 22 eller 30 timer/dag. Det er nok over hele skoleperioden, som for de fleste er 10 år (nogle springer børnehaveklassen over og nogle tager 10. klasse med; tilsammen går det nok i 0). Dermed er de 11000 timer 5.5 timer/skoledag (antaget 200 skoledage), eller 7 timer og 20 minutter inkl en god pause, man kan være den offentlige sektor bekendt, nemlig 1 time og 50 minutter.

Jeg snød og fandt kilde-materialet (http://www.oecd.org/edu/Education-at-a-Glance-2014.pdf side 436ff).

Hvad ikke nævnes er
1) mit gæt om at antallet af år varierede var helt korrekt; for DK regnes 10 år (dvs. inkl børnehaveklasse) mens for mange andre regnes 9 år.
2) lande der ikke passer ind i den ønskede besked er udeladt; fx har USA flere timer end DK
3) hvis man ser på “primary school” og “lower secondary school” hver for sig, ligger DK under OECDs gennemsnit for primary og over for secondary. Der er altså ikke tale om, børn bliver sat 8 timer i skole, men at 7-10 klasse bliver.
4) Finland, som gør det rigtigt godt, starter 1 år senere end DK, så man skal lige huske at trække børnehaveklassen fra de 8070 eller 10960 timer før man sammenligner.

Jeg er ikke 100% sikker påI DK – den omhandler to ting jeg ikke rigtigt bekymrer mig om: børn og DK – men det irriterer mig når folk misrepræsenterer statistik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.